info@navit.info

+382 67 747 858

+382 67 102 151

NAVIT on facebook

Instagram

Eco City Montenegro

Firma NAVON rukovodi projektom za ECO CITY MONTENEGRO

  • Firma Eco City Montenegro d.o.o. radi sa biomasom i bavi se različitim ekološkim energetskim tehnologijama. Firma je osnovana 2013. godine u Crnoj Gori da bi rastuću potražnju Zapadne Evrope za stabilnim alternativnim izvorima energije sa akcentom na obnovljive i ekološke tehnologije pokrila istočnoevropskim energetskim proizvodima.
  • Menadžerski tim Eco City Montenegro posjeduje obimno iskustvo na različitim tržištima energije i sa raznovrsnim proizvodima i može da ispuni sve potrebe klijenata na visokoprofesionalnom nivou. Od peleta do ljuske suncokreta i biodizela.
  • Eco City može da obezbijedi dostavu širokog spektra obnovljivih energetskih proizvoda iz Crne Gore, Ukrajine, Bugarske, Srbije, Namibije i Tunisa, a isti se mogu lako dostaviti u bilo koju tačku svijeta.

Hidroenergetika

waterfall

Hidorenergetika koristi električne generatore da bi crpla energiju iz tekuće vode. Od davnina su ljudi koristili energiju rijeka u seoskim domaćinstvima i za preradu žita. Danas se rijeke i potoci preusmjeravaju preko hidroelektrana da bi proizvodili energiju, ali se mora imati u vidu i njihov uticaj na lokalni ekosistem.

 

 

Biomasa

gory-kanon-reka-durmitorBiomasa je obnovljivi izvor energije ne samo zato što se energija dobija od sunca, nego i zato što se biomasa može obnoviti za relativno mali broj godina u poređenju sa stotinama miliona godina koje su bile potrebne za stvaranje zaliha fosilnih goriva ugljenika. U procesu sinteze hlorofil iz biljaka “lovi” sunčevu energiju i pretvara ugljen-dioksid iz vazduha i vlage u ugljovodonike — složena jedinjenja koja sasrže ugljenik, vodonik i kiseonik. Kada ovi ugljovodonici sagorijevaju, oni se opet pretvaraju u ugljen-dioksid i vodu, oslobađajući pritom energiju dobijenu od sunca.

Sunčeva energija

solarSunčeva energija je energija koja se dobija iz sunčeve svjetlosti, to je veoma moćan izvor energije. Bez sunca ne bi bilo života. Sunčeva energija se smatra za veome perspektivan izvor energije za dugi niz godina u bliskoj budućnosti zbog ogromnog potencijala koji otvaraju savremene tehnologije.

Comments are closed.